Træstammer

Jeg har før prøvet at lave trøfler uden den store succes, men de her træstammer er virkelig gode, blev der sagt af én som har spist træstammer, i svingende kvalitet, siden barneårerne. Opskriften er fra bogen ‘Marcus Grigos kager’ Jeg gjorde som i opskriften, men brugte ikke alt flormelis til marcipanen, så hold lidt igen med det. Jeg synes det blev lidt tørt og når jeg laver dem igen vil jeg også forsøge mig med lidt mere glucose i marcipanen. Jeg brugte ikke brun rom, men romessens. Opskriften er til ca 12-14 stk

Romkuglemasse

  • 250 g mørke lagkagebunde
  • 50 g hakkede ristede hasselnødder og/eller mandler
  • 100 g hindbærsyltetøj
  • 75 g smeltet mørk chokolade 60 %
  • 50 g flormelis
  • 50 g Cacao
  • 25 g brun rom ( tror jeg brugte ca. 2 tsk romessens, men smag selv til)

Marcipanmasse

  • 250 g marcipan
  • 25 g glucose
  • 150 g flormelis

Overtræk

250 g tempereret mørk chokolade (jeg brugte bare overtrækschokolade)

Alle ingredienser til romkuglemasse røres/æltes godt sammen. Jeg brugte hasselnødder som jeg ristede kort på en pande. Form derefter massen til 2 lange pølser med en diameter på ca 2,5 cm. Stilles på køl og imens laver man Marcipanmassen. Marcipan og glucose æltes godt sammen med flormelis – husk ikke at tilsætte alt flormelis på en gang. Hvis massen føles for tør, kan der tilsættes lidt mere glucose. Marcipanmassen må ikke æltes for længe, da olien kan skille sig fra mandlerne.

Del også marcipanmassen i 2. Drys bordet med lidt flormelis og rul ud i et retangel som passer til rullen med romkuglemassen. Rul marcipanen rundt om og skær den derefter ud i ca 5 cm lange stykker.

Tilsidst dyppes enderne i smeltet chokolade og lad størkne. Opbevares i lufttæt beholder, hvis man mærkeligt nok skulle have nogle tilbage, efter servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *