Kanelsnegle der kommer hinanden ved

Manden her i huset har brokket sig over at det er længe siden at der er blevet bagt kanelsnegle, så nu får han sin vilje. Vi kan godt lide dem sammenbagte, da de så holder lidt mere på fugten og snasken. Jeg har brugt opskriften på fødselsdagsboller, men kun lavet ½ portion. Man kan sagtens bytte smør med f.eks. kærgården i både dej og snask.

Dej til ca 16-18 snegle

  • 75 g smør
  • 1 dl mælk
  • 25 g gær
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vanille
  • 1 æg
  • ca 300 g hvedemel

Kanelsnask

  • 125 g blødt smør
  • 125 g brun farin
  •  2 tsk stødt kanel

Smelt smørret i en gryde og tilsæt derefter mælken. Mærk om væsken er lunken og tilsæt så gær og rør det ud. Tilsæt salt, sukker, vanille og ægget og til sidst røres hvedemelet i lidt ad gangen. Lad dejen hæve min ½ time, men gerne 1 time. Mens dejen hæver laves kanelsnasken ved at røre de 3 ingredienser godt sammen.

Når dejen har hævet, rulles den ud i en rektangel og snasken smøres ud. Rul dejen som vist på billedet. Skær rullen i ca. 2 cm tykke skiver. Sneglene sættes tæt på hinanden og trykkes lidt flade i en lille bradepande 25×35  cm. Bages ved 200 c i ca 15 min.

2013-02-17 20.21.53

Manhattan style cheesecake med granatæble

Denne utroligt dejlige kage smagte jeg ved en veninde og fik heldigvis opskriften. Jeg har lavet den med granatæble og min veninde har før lavet den med friske blåbær og fersken. Jeg vil tro man kan bruge de fleste frugter og det vil også se flot ud med flere frugter sammen.

Kiksebund

  • 200 g knuste digestive kiks
  • 75 g hakkede mandler
  • 75 g hvid chokolade
  • 100 smeltet og afkølet smør

Knus kiksene f.eks i en pose som du ruller med en kagerulle eller knus dem med hænderne. Jeg har ikke før lavet kiksebund og ved faktisk ikke hvor fint kiksene skulle knuses, så jeg gjorde det meget fint for en sikkerheds skyld. Hak mandler og hvid chokolade fint og smelt smørret. Det hele røres godt sammen og masses godt ned i en rund springform.

Mascarponecreme

  • 400 g Mascarpone
  • 85 g rørsukker
  • 2 æg
  • korn fra ½ vanillestang ( jeg brugte tahiti )

Pisk ingredienserne til rørsukker er opløst og det er blevet en glat masse og hæld den udover kiksebunden. Bag bund og mascarponecreme i ca 25 min ved 190 c eller til mascarponemassen er stivnet. Lad kagen afkøle lidt. Billedet viser kagen med det bagte mascarponecreme.

Creme fraiche creme 

  • 4,5 dl Creme fraiche
  • 60 g rørsukker
  • korn fra ½ vanillestang

Creme fraiche, rørsukker og Vanillekorn røres/piskes godt sammen til sukkeret er opløst. Massen hældes oven på kagen og bages ca 10 min mere ved 190 c

Stil kagen på køl – kagen skal mindst stå på køl i 6 timer ialt, men du kan pynte den med det samme eller en time inden servering – husblas skal lige kunne nå at stivne

Pynt

  • 1 granatæble
  • 2 blade husblas
  • 2 dl vand

Husblas puttes i blød i 2 dl koldt vand i en lille gryde 5-10 min. Derefter varmes vandet op til husblas er helt smeltet. Lad det afkøle til lillefinger varmt (37 c)

Granatæblet flækkes og alle kerner pilles ud – det er lidt et arbejde, men kernerne har bare den flotteste røde farve. Kernerne drysses hen over hele kagen, eller som jeg kom til at tænke på bagefter, kunne man også lave et stort hjerte midt på kagen (kagen blev bagt på valentinesdag) Den afkølede husblasblanding som er lige så tynd som vand hældes ud over kernerne – væsken skal nok stivne i køleskabet. Hvis du vælger at bruge gele som jeg, er det en god ide at kagen er kold, når husblasvæske hældes ud over kagen. Stil kagen på køl igen i mindst 6 timer.

Træstammer

Jeg har før prøvet at lave trøfler uden den store succes, men de her træstammer er virkelig gode, blev der sagt af én som har spist træstammer, i svingende kvalitet, siden barneårerne. Opskriften er fra bogen ‘Marcus Grigos kager’ Jeg gjorde som i opskriften, men brugte ikke alt flormelis til marcipanen, så hold lidt igen med det. Jeg synes det blev lidt tørt og når jeg laver dem igen vil jeg også forsøge mig med lidt mere glucose i marcipanen. Jeg brugte ikke brun rom, men romessens. Opskriften er til ca 12-14 stk

Romkuglemasse

  • 250 g mørke lagkagebunde
  • 50 g hakkede ristede hasselnødder og/eller mandler
  • 100 g hindbærsyltetøj
  • 75 g smeltet mørk chokolade 60 %
  • 50 g flormelis
  • 50 g Cacao
  • 25 g brun rom ( tror jeg brugte ca. 2 tsk romessens, men smag selv til)

Marcipanmasse

  • 250 g marcipan
  • 25 g glucose
  • 150 g flormelis

Overtræk

250 g tempereret mørk chokolade (jeg brugte bare overtrækschokolade)

Alle ingredienser til romkuglemasse røres/æltes godt sammen. Jeg brugte hasselnødder som jeg ristede kort på en pande. Form derefter massen til 2 lange pølser med en diameter på ca 2,5 cm. Stilles på køl og imens laver man Marcipanmassen. Marcipan og glucose æltes godt sammen med flormelis – husk ikke at tilsætte alt flormelis på en gang. Hvis massen føles for tør, kan der tilsættes lidt mere glucose. Marcipanmassen må ikke æltes for længe, da olien kan skille sig fra mandlerne.

Del også marcipanmassen i 2. Drys bordet med lidt flormelis og rul ud i et retangel som passer til rullen med romkuglemassen. Rul marcipanen rundt om og skær den derefter ud i ca 5 cm lange stykker.

Tilsidst dyppes enderne i smeltet chokolade og lad størkne. Opbevares i lufttæt beholder, hvis man mærkeligt nok skulle have nogle tilbage, efter servering.

Banankage ala Karoline

Det er opskriften fra en af Karolines kogebøger med lidt rettelser. Jeg fik denne banankage for 1. gang, da jeg som barn skulle bage den i min junior og ungdomsklub Nørrestenbro sammen med bl.a.min yndlingspædagog Sus. Hun lærte mig at der skal 1,5 – 2 bananer i istedet for 1 og jeg har selv med årerne fundet ud af at der skal mere chokolade i.

  • 3 æg
  • 170 g sukker
  • 2 tsk vaniliesukker
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g smeltet afkølet smør
  • 1,5-2 mosede bananer
  • 150 g hakket chokolade ( Jeg blander tit mælke- og mørk chokolade)

Pisk æg, sukker og vaniliesukker til en luftig masse. Mel og bagepulver piskes i, skiftevis med smeltet smør. Moset banan og hakkede chokolade vendes i. Hæld dejen i en smurt form – jeg bruger en alm rund springform. Fidusen er kun lige at give den nok i ovnen – så den stadig er godt svampet. Jeg giver den ca 35 min ved 180 grader.